Ecologische tuinmarkt en Open dagen

Op onze markt is een imker te vinden. De imker heeft een vaste plaats op het tuincomplex ATV de Rekere.

Op ZATERDAG 15 JUNI is er een ecologische tuinmarkt op het terrein van Amateurtuinvereniging De Rekere aan de Helderse Weg met kwekers van EKO-plantgoed zoals: vaste planten, kruiden, kleinfruit, zaden, bloembollen, etc. Maar ook alle producten voor het verzorgen van moestuin en boomgaard zijn aanwezig. Verder voorlichting over fruitbomen, inrichting en aanplant siertuinen, landschapsbeheer, hekwerken en afscheidingen. Ecologische tuincursussen en compost maken, bezichtigen van de imkerij en kunst in de tuin. Gezelligheid van de groep T.O.V. met Klezmermuziek, een heerlijke biologische catering en een verhalenvertelster. Kortom, beslist de moeite waard om er een dag op uit te trekken.

Open weekend bij de Zonnetuin en De Rekere

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2002 vindt de jaarlijkse openstelling plaats van de Zonnetuin, de ronde biologisch-dynamische tuin van Guurtje Kieft uit Alkmaar. Een uit meerdere cirkels bestaande moestuin waarin groenten, kruiden, wilde bloemen en kleinfruit als een gekleurde mandala gerangschikt zijn. Aansluitend ligt de boomgaard die eveneens gekenmerkt wordt door de vele inheemse bloemen die het fruit optimaal in hun groei stimuleren. Verder is de natuurlijke siertuin met daarin de paddenpoel te bezichtigen. Belangrijk onderdeel is de grote compostplaats, bijzonder fraai omzoomd door “levend” wilgenvlechtwerk waarin botanische klimrozen hun weg zoeken. De Zonnetuin, het levenswerk van Guurtje Kieft, is het resultaat van kennis en inzicht verkregen uit een leven lang werken op het land.

Alles in deze tuin is gebaseerd op een biologisch-dynamische grondslag, dat wil zeggen samen- werken met aardse en kosmische ritmen.

Juist in deze tijd met alle problemen in land- en tuinbouw zijn steeds meer mensen zich bewust dat we nieuwe wegen in moeten slaan. Men gaat op zoek naar vergeten kennis van processen van een “levende aarde”, die immers de basis is van al wat leeft.

Datum: zaterdag 15 en zondag 16 juni 2002

Plaats: Alkmaar

Locatie: Volkstuincomplex A.T.V. de Rekere aan de Helderseweg (ter hoogte van het golfterrein - randweg-west en de Koedijkervlotbrug)

Openingstijd: 09.00 - 16.00 uur

Toegang: gratis